Podzimní menu je tady!

Přátelé, sychravé počasí je tu a s ním i naše nové menu! Podzim na talíři je stejně jako v přírodě o kontrastech – o jemnosti i výraznosti, o sladkých tónech pozdního ovoce, hloubce intenzivních omáček plných koření, o sytosti zvěřinového masa a zemitosti kořenové zeleniny, ale i svěžesti, která je ve spoustě surovin pozůstatkem slunečních paprsků babího léta.

Jako obvykle jsme tedy vzali to, co je pro tohle roční období přirozené, a snažili se přijít na zajímavé kombinace chutí, vůní i barev. Tuhle pestrost zcela jistě najdete v rámci malých jídel, chcete-li předkrmů, kde objevíte dančí maso, houby, ať už jako součást naší kulajdy, nebo v nakládané verzi na tataráku, kadeřávek, fíky, med nebo třeba ořechy a různé druhy sýrů jako například šlehaný francouzský brie či výraznou italskou gorgonzolu.

Velká jídla nabídnou více masa, nicméně vše jsme koncipovali tak, aby si na své přišel každý – jak jeho milovníci, tak i vegetariáni, Těšit se můžete na dýňové risotto, lehce pikantní thajské curry plné sezonní zeleniny, kachní maso i zvěřinu z českých lesů. A kromě toho na vás bude každý týden čekat nový speciál šéfkuchařky! Celé menu pak uzavírá naše, teď už se nebojíme říct slovo legendární, krupicová kaše v podzimním kabátu.

Pozadu nejsme ani na baru, kde se každý měsíc můžete těšit na nové pivní speciály, které skvěle doplní naše menu. Kromě toho jsme rozšířili seznam destilátů o několik chuťově velmi zajímavých digestivů. Příkladem budiž třeba makovec Jindřich z českého modrého máku, nebo Poněšická mrkvovice. Zkrátka o zážitek u nás bude postaráno po všech směrech.

Děkujeme za vaši přízeň a moc se těšíme na spoustu příjemných setkání u dobrého jídla a pití!

Váš Semmering tým

Next
Next

Degustační večeře s víny Viña Real a Contino